Vrijwilligers gevraagd voor de locatievoorstelling PeerGroup

peergroup-smallIn de zomermaanden juli en augustus 2013 speelt de PeerGrouP De Lofar Expeditie, een kosmische reis naar het onbekende, met astronaut/cabaretier Vincent Bijlo als deskundige gids. Deze familievoorstelling wordt gespeeld in een natuurgebied van Het Drentse Landschap tussen Exloo en Buinen. Op dit terrein is tevens het centrum van ’s werelds grootste radiotelescoop LOFAR gevestigd. Wetenschap, natuur en cultuur spelen de hoofdrol in De Lofar Expeditie. Hiervoor zijn vrijwilligers nodig

De voorstelling wordt 20 keer gespeeld voor 250 bezoekers per avond. De doelgroep is een mix van theaterliefhebbers, geïnteresseerden in de astronomie (profs en dummies) en fans van het Drentse landschap. Voor de voorstelling, die we spelen vanaf donderdag 25 juli tot en met zondag 1 september, zoeken we vrijwilligers voor dit bijzondere project. Zo zoeken we vrijwilligers voor het parkeren, het vervoer van spullen naar de locatie, de kaartcontrole, de publieksbegeleiding, voor de EHBO (mensen met een BHV certificaat), beveiliging (’s nachts), de opbouw van het terrein (tenten), de schoonmaak, de catering en (eventueel) voor de bouw van het decor. We beginnen met de bouw op locatie vanaf 8 juli 2013 en zullen ook in de periode na de voorstellingen van 1 september tot en met 8 september hulp nodig hebben.

LOFAR staat voor Low Frequency Array en is het netwerk van duizenden hypersensitieve sensoren verdeeld over het noordoosten van Nederland, met vertakkingen in Duitsland, Groot-Brittannië, Zweden en Frankrijk. Het is een uniek internationaal project dat speurt naar het prille begin van ons heelal. Dit netwerk van telescopen biedt sterrenkundigen de mogelijkheid om miljarden jaren terug te kijken, naar de tijd waarin de eerste sterren en sterrenstelsels gevormd werden.

In De Lofar Expeditie gaan we op reis naar de oorsprong van ons heelal. Vincent Bijlo denkt de snelste route naar de oerknal te weten. Onderweg verzeilt de expeditie in een spannend kosmisch avontuur dat nieuw licht op ons bestaan zal werpen.

Met veel muziek, humor en verbeeldingskracht brengt de PeerGrouP het schijnbaar oneindige universum van de astronomie dichterbij. Zwarte gaten, gekromde ruimte en supernova’s: alles wordt helder. In ruim een uur reizen we miljarden lichtjaren terug en wie weet horen we zelfs de oerknal.

Graag horen we of je wilt helpen als vrijwilliger bij De Lofar Expeditie. Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar jos[a]peergroup.nl en in afschrift naar dirk[a]peergroup.nl, of bellen naar Jos van der Werff, tel: 0646084668. Voor inhoudelijke informatie kan je bellen naar Dirk Bruinsma, tel: 0652344759.
Geef vooral ook aan wanneer je wel of juist niet kunt, waar je vandaan komt en of je nog andere mensen kent die mee willen helpen.
Zie ook de website van de PeerGrouP en volg de voortgang via de nieuwsbrief.

Met een vriendelijke groet,

Dirk Bruinsma – De Lofar Expeditie
Jos van der Werff, coördinatie vrijwilligers

www.peergroup.nl
Lofar gebied: Exloërweg 13, 9528 RL Buinen