LofarDagen in Exloo op 13 en 14 juli 2013

lofardagposter-v5-zonderdatumWie weet wat LOFAR is? Vraag het een bewoner of een toerist in de gemeente Borger-Odoorn en je hebt grote kans dat je niet veel wijzer wordt. LOFAR is een internationaal vooraanstaand wetenschappelijk project, gericht op het onderzoeken van het heelal. Duizenden kleine antennes vangen signalen uit de ruimte op. Door al deze signalen te koppelen, is ’s werelds grootste radiotelescoop ontstaan. Het hart van LOFAR ligt bij Exloo en Buinen in Drenthe.

Stichting LofarTafel wil bewoners en bezoekers informeren over dit project. Daarom organiseert zij samen met ASTRON, ondernemers en de Stichting Het Drentse Landschap (eigenaar van het natuurgebied) de LofarDagen.

De LofarDagen zijn op 13 en 14 juli 2013 in het centrum Exloo. Het is een festival voor bewoners en toeristen. Wat is er te doen?

  • Excursies vanuit Exloo naar het LOFAR gebied onder leiding van deskundige gidsen.
  • Voorstellingen van de Peergroup. Dit is een voorproefje van een serie voorstellingen met als thema het LOFAR project, die de Peergroup aan het eind van de zomer gaat verzorgen.
  • Sensortechnologie . Demonstraties van studenten van het Hanze Institute of Technology
  • Kinderactiviteiten in het LOFAR gebied en in Exloo om kennis te maken met LOFAR en techniek.
  • Een mobiel planetarium.
  • “Hemelse gerechten”, prachtige muziek en een markt met kwaliteits streekproducten.

De gemeente Borger-Odoorn is aangesloten bij het Citaslow-netwerk. Uitgangspunt is de kwaliteit van leven (wonen, werken en recreëren). De LofarDagen geven daar invulling aan.

Het festival is in het centrum van Exloo. Zaterdag 13 juli zijn er activiteiten van 17.00-21.00, zondag 14 juli van 12.00-17.00. De toegang is gratis. Voor het eten en sommige activiteiten wordt een kleine financiële bijdrage gevraagd.

Plattegrondje van de activiteiten in Exloolofardag-flyer-v3-2k-2013-final-web_page_002

 

Meer info via contactformulier