Activiteiten

Stichting LofarTafel wil graag het LOFAR project en het gebied daaromheen – de LofarZone – op een bijzondere manier onder de aandacht brengen. Dit proberen we te doen door concrete activiteiten. Het meest zichtbaar op dit moment is de LofarDag. Deze vindt vanaf 2013 tweejaarlijks plaats  voor de bewoners en toeristen in de gemeente Borger-Odoorn. Houd de site lofardag.nl in de gaten, voor de meest actuele informatie over deze dag.

Er is bijvoorbeeld gewerkt aan informatiepunten en (bewegwijzerde) wandelroutes door het gebied. Tevens zijn er gidsen opgeleid die kunnen worden ingehuurd voor rondleidingen.

Ook heeft stichting LofarTafel voorgesteld om aan de rand van het LOFAR projectgebied een spraakmakend en kwalitatief hoogwaardig LofarCentrum met uitkijktoren te ontwikkelen. Dit LofarCentrum moet een uniek bezoekerscentrum worden. Er zal aandacht komen voor zowel de astronomie als de natuur in het centrale gebied. Het concept moet duurzaam zijn en opgaan in het landschap.

Een lastige opdracht, die niet zomaar van de een op de andere dag gerealiseerd zal zijn. De belangrijkste betrokken partijen zijn ASTRON/LOFAR, de gemeente Borger-Odoorn, stichting Het Drentse Landschap en de provincie Drenthe. Op het moment dat dit allemaal leek te lukken, begon de crisis van. Er is tot nu toe nog niets van terecht gekomen. Er wordt op de achtergrond door het stichtingsbestuur nog steeds aan gewerkt (2017).
Op de site zullen we regelmatig updates doen over de voortgang van dit project.

Posterboard view: [ai1ec view=”posterboard”]