Er is weer een LofarDag in oktober 2017

Oktober 2017  is er weer van alles te beleven in het LofarGebied tussen Buinen en Exloo. De LofarDag 2017 staat, net zoals twee jaar geleden, weer in het teken van wetenschap voor jong en oud. De LofarDag is dit keer op 8 oktober, houdt het weekend vrij!

Wat is er te doen?

  • Deskundige gidsen geven doorlopend excursie in het gebied.
  • Er is uitleg over het sterrenkundig onderzoek wat hier plaats vindt en over het prachtige nieuwe natuurgebied.
  • In een mobiel planetarium vertelt een sterrenkundige over van alles wat er te zien aan onze sterrenhemel.

Voor kinderen

  • Voor kinderen van 4-10 en voor jeugd van 10-16 zijn er aparte activiteiten. Ze gaan over zwaartekracht, natuur, licht, water en lucht. Proefjes doen en zelf op onderzoek uit!

Praktisch

De activiteiten zijn van 12.00 tot 17.00 uur. Er is een verwarmde tent met horeca en zitgelegenheid.

Buiten het terrein kan worden geparkeerd. Voor gratis vervoer naar het gebied wordt gezorgd.
De LofarDag 2017 wordt door de Stichting LofarTafel samen met ASTRON en Het Drentse Landschap in het kader van het Nationale wetenschapsweekend georganiseerd.

Zie ook weekend van de wetenschap. http://www.hetweekendvandewetenschap.nl/

Historie

Stichting LofarTafel, is met LofarZone en de LofarDag, al vanaf 2005 actief om het LOFAR project onder de aandacht van een breder publiek te brengen en zo voor het gebied tot economische spin-off te komen.

Nu het gebied er eenmaal ligt en het LOFAR neemt de belangstelling vanuit de omgeving verder toe. Daarom organiseert de LofarTafel op gezette tijden een educatief, cultureel en culinair festival voor bewoners en toeristen.

Wij willen, onder de naam LofarZone, het LOFAR project samen met de gerealiseerde natuurontwikkeling langs de Hunze daarmee breed in de etalage zetten voor het geïnteresseerde publiek.

Samen met ASTRON, de Stichting Het Drentse Landschap en ondernemers uit de gemeente Borger-Odoorn zijn wij als LofarTafel als drijvende kracht bezig om telkens weer een leuke en informatieve dag, zoals de LofarDag, te Exloo.

lofardagposter-v3001-200

De eerste LofarDag was op 10 juli 2011 in Exloo

 

 

 

 

De Tweede LofarDag was op 13 en 14 juli 2013

 

 

 

 

 

De Derde LofarDag was op 4 oktober 2015, dit weekend werd mede georganiseerd in het kader van het Weekend van de Wetenschap.