Historie LofarDag

Stichting LofarTafel, is met LofarZone en de LofarDag, al vanaf 2005 actief om het LOFAR project onder de aandacht van een breder publiek te brengen en zo voor het gebied tot economische spin-off te komen.

Nu het gebied er eenmaal ligt en het LOFAR neemt de belangstelling vanuit de omgeving verder toe. Daarom organiseert de LofarTafel op gezette tijden een educatief, cultureel en culinair festival voor bewoners en toeristen.

Wij willen, onder de naam LofarZone, het LOFAR project samen met de gerealiseerde natuurontwikkeling langs de Hunze daarmee breed in de etalage zetten voor het ge√Įnteresseerde publiek.

Samen met ASTRON, de Stichting Het Drentse Landschap en ondernemers uit de gemeente Borger-Odoorn zijn wij als LofarTafel als drijvende kracht bezig om telkens weer een leuke en informatieve dag, zoals de LofarDag, te Exloo.

lofardagposter-v3001-200

De eerste LofarDag was op 10 juli 2011 in Exloo

 

 

 

 


De Tweede LofarDag was op 13 en 14 juli 2013

 

 

 

 

 

 


De Derde LofarDag was op 4 oktober 2015, dit weekend werd mede georganiseerd in het kader van het Weekend van de Wetenschap.
 

 

 

 

 


De Vierde LofarDag op 8 oktober 2017, dit weekend mede georganiseerd in het kader van het Weekend van de Wetenschap.

 

 

 

 

 


De vijfde LofarDag was op 8 september 2019 samen met het Cittaslow festival in Exloo.

 

 

 

 

 


In 2021 was er geen LofarDag vanwege de griepepidemie


de poster van lofardag samen met de installatie van into-nature

De zesde Lofardag was op 8 oktober 2023 wederom in het kader van het weekend van de wetenschap. Dit keer was er een volledige samenwerking met de Open Dag van Astron die dit keer dus in het Lofargebied plaatsvond.