Veertienhonderd Vrouwen van Nu

Ja, geloof het of niet, twee weken, zes dagen en toen hebben 1400 Vrouwen van Nu de gemeente Borger Odoorn bezocht ( 7 oktober t.e.m. 16 oktober 2014).

vrouwenvannuHet motto was: Werken er Recreëren op de Hondsrug.

Iedere morgen werden de dames al tijdig ontvangen door de Agrarische Commissie van de Vrouwen van Nu in diner- café Bussemaker in Exloo, die ook met de medewerkers s’middags een uitgebreide lunch verzorgde.

De dag werd gestart met een kopje koffie en heerlijke Drentse koek en kijken naar een film over Lofar, de grootste radio telescoop ter wereld. De dames bezochten vervolgens de Stoeterij Tewis en van Kooten, proefboerderij ‘t Kompas en het Lofarveld. Men kreeg gedurende een busreis een indruk van wat dit deel van Drenthe te bieden heeft.

De gidsen van Lofar hebben iedere dag vier rondleidingen in het gebied verzorgd en uitleg gegeven over de natuurontwikkeling en de techniek. Daarnaast werd verteld over de activiteiten van Stichting het Drentse Landschap en Astron.

De reacties van de dames waren erg positief. Het past wel op deze plaats om de organisatie van de VvN een compliment te geven. De organisatie was perfect. Ook hebben wij ervaren wat de toevoegde waarde is van enthousiaste en kundige gidsen. Dank voor jullie inzet, het was een hele operatie en jullie waren er ondanks soms het slechte weer.