8 oktober 2017 is er weer een LofarDag bij Exloo-Buinen

Er weer van alles te beleven in het LofarGebied tussen Buinen en Exloo. De LofarDag 2017 staat, net zoals twee jaar geleden, weer in het teken van wetenschap voor jong en oud. Op zondag 8 oktober a.s., van 12.00-17.00 uur, is er een open dag in het LOFAR gebied bij Exloo/Buinen.
Bezoekers krijgen informatie over natuur en astronomie en in het bijzonder over het LOFAR project. Er worden rondleidingen gegeven door deskundige Lofargidsen en er zijn verschillende doe activiteiten voor basisschool kinderen en middelbare scholieren. De toegang is gratis.

Wat is er te doen?

Er is van alles te doen. In een mobiel planetarium kunnen de bezoekers kennis maken met onze sterrenhemel. In de kindertent komen de kinderen op een speelse manier in aanraking met natuurkundige begrippen zoals licht, geluid en zwaartekracht. Voor de tieners is er in Buzz-truck de mogelijkheid om te werken aan 21st Century Skills, zoals mediawijsheid, Informatievaardigheden en Programmeren. Met behulp van 3D-printers, elektronica, robotjes en een lasercutter kun je leren door te maken! Buiten kan iedereen aan de slag met visnetjes, waterproefjes en outdoor activiteiten zoals vlotten bouwen. Ook zijn er informatiepanelen, zitgelegenheid en een horeca voorziening met toepasselijke hapjes.

Praktisch

Er is parkeergelegenheid geregeld in de buurt van het LOFAR gebied. Vandaar is vervoer naar het
gebied verzorgd.

De LofarDag 2017 wordt door Stichting LofarTafel samen met ASTRON en Het Drentse Landschap in het kader van het Nationale wetenschapsweekend georganiseerd.

Zie ook weekend van de wetenschap. http://www.hetweekendvandewetenschap.nl/

De historie van de LofarDag vindt je hier: https://lofarzone.nl/historie-lofardag/