Gidsencursus afgerond met certificaat door burgemeester Out

1BB_logolofartafelStichting LofarTafel heeft als doel de grootste radiotelescoop ter wereld, LOFAR, te promoten en voor het gebied economische spin-off te ontwikkelen. Wij organiseren diverse activiteiten. In de zomer van 2011 organiseerden wij de LofarDag met 3500 bezoekers.

Op 13 en 14 juli 2013 gaan wij opnieuw in Exloo een LofarFestival organiseren.

De belangstelling voor LOFAR neemt toe. Daarom hebben wij een cursus  georganiseerd om LofarGidsen op te leiden. Dit doen we samen met ASTRON/LOFAR  en Stichting Het Drentsche Landschap.  Wij  hebben 15 deelnemers.

Op zaterdag 20 april organiseren de cursisten bij wijze van afsluiting zelf een LOFAR excursie.  Wij sluiten de cursus vervolgens feestelijk af met een lunch en het uitreiken van een certificaat door burgemeester Marco Out van de gemeente Borger Odoorn.

Graag nodigen wij u uit om bij deze afsluiting op zaterdagochtend 20 april as. aanwezig te zijn. Wij hopen dat u kennis wilt maken met de vers opgeleide gidsen, zodat u ze kunt gaan inschakelen om samen met hen activiteiten voor uw relaties en gasten te organiseren rondom Lofar.

U bent van harte welkom deel te nemen aan de excursie en de aansluitende lunch. De excursies starten om 9.15 uur midden in het gebied aan de Beeksdijk bij het transformatorhuisje, vlakbij de superterp.

De afsluitende bijeenkomst is om 11.45 uur in diner-café Bussemaker in Exloo.

drentselandschap

bussemaker

Astron-Logo-400-nieuwborgerodoorn_logo1